Hotspots

HotSpots zijn publiek toegankelijke plaatsen, zoals hotels, café’s en restaurants, waar je gebruik kunt maken van draadloos WIFI/ WLAN internet. Voor een gedeelte van de hotspots moet betaald worden, van andere kun je gratis gebruik maken indien je klant bent bij het bedrijf waar de hotspot staat. Via hotspots kan met grote snelheid volwaardig ge-internet worden, het enige wat je nodig hebt is een laptop of PDA die met WIFI is uitgerust (meeste laptops zijn hiermee standaard uitgerust).

Hotspots in de buurt?

Op het internet zijn enkele goede sites waar je kunt zoeken naar een hotspot in de buurt:
- Hotspotsvinden.nl (Nederland en Benelux)
- Hotspot-locations.com (Internationaal)

KPN & T-mobile

KPN en T-mobile hebben allebei een groot aantal betaalde hotspots. Door een samenwerkingsverband tussen beide partijen kunnen klanten van KNP gebruik maken van T-mobile hotspots en vice versa. Betaling geschiedt via kraskaarten (50 minuten 5,95 euro, 100 minuten 9,95 euro), via creditcard of SMS (1,50 euro voor 15 minuten). Abonnees van XS4all en T-mobile met mobiel data abonnement kunnen (voor een bepaalde tijd) gratis gebruik maken van de hotspots. Voor veelgebruikers zijn er ook speciale hotspot abonnementen.

Zie voor meer informatie de sites van:
- KPN
- T-mobile

Vodafone hotspots

Vodafone exploiteert enkele hotspots in Nederland en een meervoud in het buitenland. Zie de site van Vodafone.

NS hotspots

Op een vijftig-tal NS stations zijn KPN hotspots te vinden. De NS is ook bezig om draadloos internet in de trein mogelijk te maken. Zie voor meer info de site van de Nederlandse spoorwegen.